Úžasných 50 tisíc korun vynesl dobročinný brunch, který se dnes uskutečnil u Centrálky – Základní školy v Sokolově. Takový úspěch jsme opravdu nečekali a výtěžek nám udělal obrovskou radost. To ale není jediné, co nás dnes potěšilo. Ze všeho nejvíc si ceníme nasazení, s jakým se do akce celá škola zapojila. Náš velký dík patří všem školákům, kteří se svými rodiči nachystali tolik skvělých dobrot. Děkujeme samozřejmě i všem učitelům, personálu školy, paní ředitelce Petře Šiškové a kavárně TakKafe, která ani tentokrát nechyběla.

Byl to skvělý piknik pod otevřeným nebem. U jednotlivých stánků stály nekonečné fronty a každý chtěl ochutnat výtečné medovníky, koláčky, bábovky, muffiny, chlebíčky, osvěžit se kávou a dalšími nachystanými nápoji.

Zatímco se venku hodovalo, uvnitř naše kolegyně Kamila Bartůšková povídala žákům o činnosti potravinové banky. Školáci se dozvěděli, jak funguje distribuce potravinové pomoci, ale také, jak hodláme naložit s výtěžkem dnešní dobročinné akce. Za vybrané peníze nakoupíme potraviny do balíčků, které budeme vydávat seniorům a rodičům s dětmi.

Velké nadšení mezi dětmi zavládlo, když se v davu objevily postavičky z kreslené pohádky Tlapková patrola. Ani my jsme neodolali a se smečkou záchranářů jsme si udělali fotku na památku.

Ještě jednou děkujeme všem, co se do akce zapojili a také všem, co přispěli jakoukoli částkou. Byli jste všichni skvělí.

 

💚 M. Hloušek – ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje