Třetí ročník jarního jarmarku radosti proběhl o víkendu 1. – 2. 4. na naší škole. Škola ve spolupráci se Společností Dolmen připravila mimořádně bohatý program. Téměř tři tisíce návštěvníků měly možnost navštívit stánky s jarním a velikonočním dekoračním zbožím, šperky, dárkovými předměty, poslechnout si zajímavé přednášky, hudební a pěvecká vystoupení, občerstvit se skvělým jídlem, nechat se učesat, nalíčit, pomalovat hennou a v neposlední řadě si také nechat změřit tlak, hladinu cukru a určit krevní skupinu. Jako bonus na letošní jarmark zavítal Festival IQ Play ze Zlína, který v tělocvičně nabídl několik stovek her – společenských, deskových, strategických, logických, hlavolamy, stavebnice – nač jen si pomyslíte! Děti i dospělí tak měli možnost strávit společně deštivý víkend hrou a zábavou.

Tradičně se jednalo o jarmark charitativní, výtěžek bude jako v loňském roce rozdělen na tři části – jednu třetinu získají klienti Dolmenu, kteří budou moci v létě opět vyjet na interaktivní tematický pobyt. Druhou třetinu obdrží Klárka trpící Rettovým syndromem a třetí část připadne Natálce – studentce ISŠTE Sokolov, které život zkomplikoval rozštěp páteře. S maminkou shánějí peníze na speciálně upravené auto. A jaká částka se letos vybrala? Celých 152 000 Korun.

Jarmark je komunitní akcí obrovského rozsahu, každý rok roste účast prodejců, spolků, organizací i dalších škol. Letos jsme nově přivítali studenty Střední zdravotnické školy a VOŠ Cheb, dále Základní uměleckou školu v Sokolově, skauty z Habartova, tradiční je již spolupráce se Střední živnostenskou školou Sokolov, Muzeem Sokolov, Hvězdárnou Karlovy Vary, Denním centrem Mateřídouška a dalšími. Desítky dětí i dospělých se staly na celý víkend dobrovolníky, aby pomohli dobré věci. Školu navštívily také desítky absolventů, zavítala mezi nás i Markéta Vondroušová. Tisíce lidí z celého Karlovarského kraje ukázaly svou návštěvou a příspěvky, že mají velká srdce. Víkend na Centrálce byl plný radosti, úsměvů, her a setkání. Moc všem děkujeme za účast a pomoc.