V měsíci květnu a červnu vyjeli naši klienti v doprovodu asistentů na rekreační pobyty s dobrodružným programem. Pobyt byl zaměřený především na společné sdílení a aktivity. Klienti vyrazili ve 2 skupinách vždy se dvěma pracovníky. Pro tento účel využili finanční dar z Jarního jarmarku radosti, který se konal v dubnu na 2. ZŠ v Sokolově a pořádala ho škola ve spolupráci se Společností Dolmen. Tímto ještě jednou děkujeme všem, kteří přispěli. Zde je něco málo o tom, jak si to užili.

1. skupina strávila pobyt na Horním hradě nedaleko Ostrova. Měli skvělé ubytování v hradních prostorách. Chodili na procházky krásnou přírodou, prohlédli si všechny prostory hradu, kam měli neomezený přístup během celého pobytu. Prošli botanickou zahradu a arboretum, vystoupali na hradní věž, navštívili Zámecký vrch a jeho vznosnou novogotickou kapli. Jeli na výlet do Ostrova, podívali se na staré město, viděli výstavu obrazů a ruční práce, nakoupili suvenýry, poseděli v proslulé cukrárně a prošli zámecký park. Na hradě také opékali buřty a na závěr si pro ně asistentky připravili noční bojovou hru i se strašidly, prošli i strašidelné sklepení. O zážitky nebyla nouze, všem se pobyt moc líbil.

2. skupina vyrazila o něco dál, vydali se na sever naší republiky do Jizerských hor. Ubytováni byli ve stylové chalupě Rychtářův statek v Raspenavě. Tato skupina se zaměřila na turistiku a s ní spojený pohyb. Vydali se do Krkonoš na Mumlavské vodopády, navštívili Harrachovské skokanské můstky a někteří nadšenci na ně i vystoupali. Krásným a voňavým zážitkem byla levandulová farma Levandulovna. Chybět nesměla ani liberecká ZOO s bílými tygry. Nejstarší klientce, která většinu náročných aktivit zvládla, je 68 let. Ona i všichni ostatní si pobyt náramně užili a budou na něj s radostí vzpomínat.