Vážení rodiče, žáci a přátelé školy!

Je nám potěšením Vám oznámit, že se naše škola zapojila do prestižního celosvětového vzdělávacího programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE - www.dofe.cz).

Celým anglickým názvem The Duke of Edinburgh’s International je vzdělávací program pro mládež, založený v roce 1956 britským princem Philipem, vévodou z Edinburghu. Od té doby se do něj zapojilo na 8 milionů mladých lidí ve více než 140 zemích celého světa.

Posláním programu je povzbudit mladé lidi k aktivnímu využívání volného času a komplexnímu rozvoji osobnosti. Účastníci programu usilují o zlepšení dovednosti, pravidelně se věnují sportovní aktivitě, přispívají společnosti formou dobrovolných aktivit a společně absolvuji dobrodružnou expedici. Konkrétní aktivity a cíle v rámci těchto sekcí si účastníci vybírají dle vlastních zájmů tak, aby pro ně byly inspirativní, zábavné a přínosné zároveň. Vyškolený vedoucí dohlíží na vyváženost aktivit, dosažitelnost jednotlivých cílů a soulad s mezinárodně stanovenými požadavky programu.

V programu DofE se nesoutěží mezi sebou, ale mladí lidé ve věku 13 - 25 let překonávají  sami sebe a tím si rozšiřují své hranice. K cíli je dovede hlavně odhodlání a vytrvalost. Překonání sebe sama i vlastních očekávání se pak pro mladého člověka stane tou největší odměnou. Za svou píli jsou navíc oceněni prestižním certifikátem s mezinárodní platností, který obdrží na slavnostní ceremonii od významné osobnosti.

Pro získání více informací kontaktujte pana Zdeňka Hendrycha (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).