V prosinci jsme uzavřeli sérii odysseích kurzů působících preventivně na třídní skupinu – a to v mnoha směrech. V říjnu jsme tmelili kolektiv v šestých třídách. Pravidelně tak podporujeme rozvoj týmových dovedností a spolupráci mezi žáky. V listopadu se žáci v sedmých ročnících učili předcházet šikaně a rozpoznávat její úskalí. V prosinci si osmáci sehráli scénky, v nichž se učili odmítnout návykovou látku a učili se pracovat s manipulací. Jedná se o zážitkové hodiny podporující sebevědomí i zdravý životní styl.

 

Osobnostní a sociální výchova se zaměřuje na rozvoj osobnosti, sociálních dovedností a morálních postojů žáků ve škole. Považujeme ji za základní podmínku efektivního vyučování. Proto se chystáme ještě v devátých ročnících připravit žáky na přechod ze základní na střední školu. Plánovaný kurz pomáhá zpracovat obavy a očekávání z dalšího životního období. To ale až v květnu.

Projekt Odyssea je již několik let naším partnerem, který podporuje třídní kolektivy a jejich spolupráci s třídními učiteli. Aby se všechny nákladné kurzy zrealizovaly, finančně nám pomáhá zřizovatel školy, MÚ Sokolov. Děkujeme. 

odysea200

 

odysea100