Žáci obou tříd se dva roky setkávali nad společnými aktivitami, při kterých si vyzkoušeli nejen různé metody čtenářských dovedností, ale i zajímavé činnosti. Setkávali se nejen ve třídě, ale i na lavičkách, které zdobí naše město i letošní léto. Při vynikající pomoci starších žáků a vzájemné spolupráci obou tříd vznikaly zajímavé příběhy ze života laviček, které se dají na stránkách školy stále přečíst.

Poslední setkání proběhlo 19. června na “Bohemce”, kde si žáci VII.B s pomocí vyučujících připravili vědomostní i pohybové soutěže, při kterých zábavnou formou mladší žáci získali indícii, kterou potřebovali pro následující práci z textem. Vše obě třídy zvládly se ctí. Žákům VII. B děkujeme, že se nás V.C na dva roky ujali a zpříjemnili nám chvíle čtení. Slibujeme, že až roztáhneme ochranitelská křídla nad mladšími spolužáky budeme se řídit jejich příkladem.   

 

P1020776

P1020769

Společné čtení proběhlo také ve třídách 8.C a 4.C v Husových sadech ve středu dne 20.6.2018 pod vedením paní učitelky Mgr. Marie Kadlecová a Mgr. Věry Příplatové.

ctemespolecne333

ctemespolecne222

ctemespolecne111