V hodinách výchovy k občanství a zdraví se žáci 6. ročníků seznamují s fungováním obecního úřadu. Dne 29. listopadu měli žáci třídy VI. C možnost navštívit Městský úřad v Sokolově. Třída byla na úřadě již očekávána a dostalo se jí velmi vřelého přijetí ze strany pana starosty Bc. Jana Picky a vedoucí odboru školství a kultury Ing. Barbory Bardonové.

Žáci byli uvedeni do zasedací místnosti, ve které probíhají jednání zastupitelstva. Pan starosta žákům velmi poutavě vyprávěl o své práci a osvětlil jim náplň činnosti starosty, jednotlivých odborů městského úřadu, vysvětlil jim mnoho pojmů, jako např. rozdíl mezi samosprávou a státní správou, funkci tajemnice městského úřadu, financování – rozpočet města a spoustu dalších.

Po úvodním slově následovala živá diskuse, kdy pan starosta velmi ochotně a trpělivě odpovídal na dotazy žáků. Po skončení diskuse se žáci přesunuli a prohlédli si kancelář paní místostarostky a starosty. Dokonce si mohli vyzkoušet křeslo pana starosty. Na závěr setkání si žáci kromě pěkných zážitků odnesli i něco dobrého na cestu. Děkujeme za ochotu a vstřícnost panu starostovi a zaměstnancům městského úřadu.