Ve dnech 11.9. – 15.9. proběhl u nás ve škole již potřetí Projekt EDISON, jehož cílem je poznávat lidi odlišných kultur, seznamovat se s jejich zeměmi a tradicemi a díky jejich přiblížení pomáhat odstraňovat mezikulturní bariéry a předsudky a učit se tak vzájemné toleranci. Letos nás navštívily studentky z Číny, Íránu, Gruzie, Kypru, Egypta a Rumunska. V hodinách pak dětem představily své země, hudbu, tance, odlišný typ písma či peněz. Seznámily nás i s tradičními jídly, historií a kulturními odlišnostmi. V pátek se pak již tradičně konala v tělocvičně Global Village, kdy si stážistky připravily malé „stánky“ s ukázkami toho nejtypičtějšího ze svých zemí. Naši žáci tak měli příležitost například ochutnat egyptské fazole, napít se šafránové limonády, zatančit si rumunský tanec nebo poslechnout si íránskou píseň. Projekt probíhal v angličtině.

Celý projekt mohl proběhnout pouze díky ochotě některých kolegyň a rodičů našich žáků, kteří u sebe studentky na celý týden ubytovali. Tímto bychom chtěli velice poděkovat rodině Karmazínových, Klimešových, Klůcových, Williamsových a Žákových.

Projekt EDISON se každý rok těší velké oblibě a i letos si celou akci všichni zúčastnění opravdu užili. Do projektu bychom se samozřejmě rádi zapojili i v dalších letech.