V říjnu se žáci (především z prvního stupně) opět setkali s přednášející Mgr. Podlahovou, která je seznamovala s pravidly chování mezi vrstevníky, s vstupováním do kyberprostoru, s problémy přechodu z dětství do dospívání aj.

Konkrétně třeťáci absolvovali besedu Na světě nejsi sám o podpoře zdravého sebevědomí žáků, o zvládání negativních emocí, o akceptování kulturní rozmanitosti a zodpovědnosti vůči sobě samému i okolí. Ve čtvrtém ročníku se probíraly fyzické a psychické změny, zdravý růst, správná strava, změny vztahů s okolím a přiměřenost chování. Beseda měla název Z housenky motýlem.

Pátý ročník byl v programu Jsi on-line seznámen s problematikou sociálních sítí, nebezpečím virtuálního světa a "marketingových lákadel", se způsoby získávání informací v online prostoru a se zdravotními riziky v souvislosti s nadměrným používáním informační techniky. V neposlední řadě dívky šestého ročníku řešily v lekci Dospívání aneb život plný změn možné problémy spojené s pubertou. Děti u besed vítají nezávislého konzultanta, který jim dokáže nestranně poradit a dodat nadhled, popř. upozornit na problém. V lednu se chystáme s programy na druhý stupeň!