Díky nadšení, iniciativě třídy 7. B a finanční podpoře rodičů se nám v jednom školním roce podařilo zrealizovat navazující prožitkový preventivní program Prevence šikany II. s Odysseou. Oblíbení lektoři zjišťovali, jak třída využívá osvojená pravidla ve škole, nakolik žáci využívají dovednost podávat zpětnou vazbu, pokoušeli se zlepšit dovednost spolupráce. V pozitivní atmosféře motivovali všechny pro práci na vztazích ve třídě.

Děti si sehrály scénky, tvořily limeriky, učily se pár komunikačních vychytávek, venku si pohrály na buldoky, vyzkoušely vzájemnou důvěru na tzv. slepém laně nebo při hře na Titanic, odreagovaly se při pokusu o harmonické bubnování a v závěru zviditelňovaly za pomoci klubka své vztahy.

Pochvalu zaslouží to, že všichni komunikovali s lektory ochotně a otevřeně, projevovali nadšení pro program, velký zájem o téma mezilidských vztahů a spolupráci ve třídě. Všichni byli aktivní a iniciativní. Žáci dodržovali zavedená komunikační a organizační pravidla, na která jsme navázali po minulém kurzu.

prevence3

 

prevence2

 prevence1