Výměnný pobyt v Německu 4. - 8. května 2016

Na výměnný pobyt do Německa jsme vyjeli ze sokolovského vlakového nádraží ve středu 4.5.2016. Skupinu tvořilo 17 žáků druhého stupně.
Do Německa jsme přivezli mimo dárků i slunečné počasí, které nám vydrželo po celou dobu pobytu. Po slavnostním přivítání na nádraží v Murnau jsme byli rozděleni do rodin a zbytek dne jsme strávili individuálně. Každé ráno jsme po snídani vyráželi na společný výlet. Do německých rodin jsme se vraceli až večer, čas jsme opět využili ke vzájemnému poznávání.

Náš první výlet směřoval na ostrovy Fraueninsel a Herreninsel, kde jsme si prohlédli zámek postavený Ludvíkem II. Velkým zážitkem byla zpáteční cesta z Mnichova vlakem, ve kterém probíhala oslava Dne otců.

Druhý výlet vedl do Mnichova. Nejdříve jsme navštívili české kulturní centrum,ve kterém byly vystaveny výtvarné práce českých a bavorských dětí. Poté jsme zašli do krásné botanické zahrady, která na nás působila jako pohádka. Na závěr jsme měli rozchod v centru města.

Třetí den nás čekala horská túra v rakouských Alpách. Zažili jsme opravdový adrenalin. Přešli jsme totiž kovový most zavěšený „v oblacích“. Srdce rychle a silně tlouklo, nesměla chybět odvaha!


Přiblížil se den odjezdu. S Němci jsme se opravdu skamarádili. Loučení nám ulehčoval pouze fakt, že se za týden opět setkáme.

Výměnný pobyt – druhá část


15. května jsme se dočkali! Naši noví kamarádi z Německa konečně dorazili k nám.


V pondělí 16. května jsme navštívili porcelánku Thun v Nové Roli. Seznámili jsme se s principy celé výroby. Čekal nás také workshop - naše výrobky už máme doma! Odpoledne jsme vyrazili vlakem do Karlových Varů. Prošli jsme si centrum města, nechyběla jízda lanovkou na rozhlednu Diana. Na kolonádě nás velmi zaujala socha Karla IV. zhotovená z písku.


Další den nám počasí příliš nepřálo, ale i přesto jsme si den velmi užili. Navštívili jsme totiž Bečov nad Teplou. V zámku jsme si prohlédli reprezentační prostory, obzvláště se nám líbil relikviář svatého Maura. Nakonec jsme byli v Muzeu motocyklů a hraček. Překvapilo nás, že hračky, se kterými jsme si hráli, jsou už v muzeu. Na cestě domů jsme se zastavili v Lokti.

Ve středu 18. května jsme zavítali do Prahy. Tady na nás čekala výstava Titanic, na které by někteří z nás vydrželi i déle. Viděli jsme mnoho originálních kusů z lodi a dozvěděli jsme se mnoho zajímavých informací. Následoval rozchod na Václavském náměstí.

Nastal den, kdy jsme se museli, ač neradi, rozloučit. Byly to krásné dva týdny strávené poznáváním nových lidí. Doufáme, že se s našimi kamarády ještě uvidíme.

Tak snad zase za dva roky na dalším výměnném pobytu!!!

vpobyt4

vpobyt3

vpobyt2

vpobyt1