Centrálka si vybojovala účast v celostátních kolech soutěží Sapere a Finanční gramotnost!

V březnu se konala krajská kola soutěží Sapere -vědět, jak žít a Finanční gramotnost. V obou soutěžích se nám dařilo, vybojovali jsme dvě první místa a jedno místo druhé. Dva týmy naší školy se zúčastní celorepublikového finále.

V soutěži Sapere nás bude v Praze dne 27.4.2016 reprezentovat tým ve složení Luboš Toth (9.C), Matyáš Povejšil (9.C) a Pavel Plesník (6.C). Úspěšní jsme byli i ve Finanční gramotnosti, ve které žáci 5.ročníku Lukáš Rada, Miroslav Uher a Phuong Nhi Nguyen vybojovali 2.místo a tým 2.stupně ve složení Martin Onak (9.B), Adam Solomko (9.B) a David Václavík (8.B)zvítězil a postoupil do celostátního kola, které se uskuteční v Praze dne 26.4.2016. Úspěch našich žáků je o to cennější, že do obou soutěží bylo zapojeno velké množství soutěžících z celé ČR.

Ve školních kolech soutěže Sapere soutěžilo celkem 28 318 žáků základních a středních škol ČR a na naší škole se do soutěže zapojili žáci 2.stupně. Do soutěže Finanční gramotnost se zapojili žáci 1. i 2.stupně. Konkurence v této soutěži byla ještě větší, soutěžilo v ní celkem 54 623 žáků ZŠ a SŠ z celé ČR. Úspěšným týmům krajského kola gratulujeme, děkujeme za skvělou reprezentaci školy a vítězům budeme držet palce v celostátním kole.