Jako vzpomínku na pobyt v Anglii 30. 4. – 4. 4. 2016 přikládáme pár fotografií. Přes všechny obavy o bezpečnost dětí se poznávací zájezd velmi vydařil. Nejvíce nám přálo počasí, ani jeden deštivý den… Cestování bylo sice velmi náročné, ale cíl cesty stál zato.

Celý jeden den strávily děti v Londýně. Procházka po nábřeží podél Temže byla mrazivá, ale okruh za pamětihodnostmi, pohled na Tower Bridge, či návštěva katedrály sv. Pavla nám vše vynahradily. Ve Strattfordu jsme si prohlédli rodiště W. Shakespeara. K nejkrásnějším bodům zájezdu patřil středověký hrad Warwick, univerzitní město Oxford, malebná gotická katedrála v Salisbury, kultovní prehistorické místo Stonehenge a anglické lázně Bath.

Ohromující pro nás byla prohlídka Windsoru, sídla anglických panovníků. Pro pobavení posloužilo muzeum voskových figur Madame Tussauds. Výlet jsme završili návratem do centra Londýna, k Big Benu s parlamentem, Westminster Abbey, Buckinghamskému paláci, Trafalgarskému náměstí aj.

V rodinách, kde jsme byli ubytováni, jsme měli možnost potrénovat znalost světového jazyka, ochutnali místní kuchyni a poznávali reálie. V autobusu jsme udržovali dobrou náladu zpíváním anglických hitů. Suvenýry nám budou připomínat atmosféru staré dobré Anglie.