V pondělí 24. listopadu jsme se sešli na besedách pro 4. ročníky s příhodným názvem Z housenky motýlem. Lektorka zprostředkovala dětem informace o období přechodu z dětství do dospívání, fyzických a psychických změnách. Pohovořili jsme o podmínkách zdravého růstu, o správné stravě. Zároveň jsme se dotkli změny vztahů s okolím, na řadu přišla témata jako samostatnost, zodpovědnost, naše intimita, chování, slušnost a vulgárnost.

Páťáci si na besedě Barbína je jen hračka vyposlechli příběh kamarádky Klementýny a Kačky, na němž si děti uvědomily, jaký dopad může mít problém s poruchami příjmu potravy. Důležitou součástí příběhu bylo i vysvětlení, co děti k takovým krokům vede. Následovala výživová doporučení a zdůvodnění, proč se stravovat zdravě.
Dívky z šestých tříd již každoročně mívají besedu Čas proměn, přednášku o reprodukčním zdraví (anatomii, pohlavních orgánech, hormonech, pubertě, vztazích, hygienických návycích).


10. prosince se 6. – 9. ročníky zúčastnily programu Jsi online?. Lektorka upozorňovala především na vliv nových informačních technologií na sociální vztahy, zdůraznila plusy a mínusy kyberprostoru a konfrontovala minulost se současností. Nejdůležitější bylo poukázat na rizika sociálních sítí jako kyberšikana, kyberstalking, sexting…
V lednu plánujeme další besedy pro 7. – 9. třídy o vztazích, morálních zásadách, přípravě na intimní život.

 prevence2014D

.

prevence2014C

 

 

prevence2014B

 

 

 

 

 

prevence2014A.