Již poosmé obhajovali ve středu 24. června vycházející žáci naší školy své absolventské práce. A obě komise – přírodovědná i humanitní – měly opravdu nelehkou práci. Vybrat tři nejlepší bylo téměř nemožné. Z celkových 45 žáků bylo připuštěno k obhajobě 34. Všichni se dostavili slavnostně oblečeni a vzorně připraveni. Komise humanitní nakonec jako nejlepší práce ocenila Historii fotografie Nathalie Tavali, Hitlerovy zázračné zbraně Vítka Prokopa a Alžbětu Bavorskou Simony Raškové.

Zvláštní cena byla udělena Natálii Janusové z 9. A za práci Moderní umění – J. P. Pollack. Komise přírodovědná ohodnotila jako nejlepší práce Vojtěcha Holuba Doba plastová, Matyáše Hliváka Elektrický obvod a Terezy Poncové Islám – včera, dnes a zítra. Zvláštní cenu této komise pak získal Karel Švík s prací Odstřelovači – součást americké armády.

V komisích již tradičně zasedli pan starosta Bc. Jan Picka, vedoucí odboru školství p. Mgr. Simona Randová, ředitel sokolovského muzea ing. Michael Rund, ředitelka sokolovské knihovny Mgr. Daniela Drobečková, ředitel školy Mgr. Jan Kadlec a také vítězové loňských obhajob Veronika Šťastná a Tomáš Vu Duy Anh, v současné době studenti gymnázia. Doufáme, že zpracováním a obhajobou svého tématu se žáci naučili spoustu nových dovedností, které budou v dalším studiu potřebovat.

 

Fotografie z akce - zde