PŘEDÁVÁNÍ VYSVĚDČENÍ

se bude konat v MDK Sokolov dne 25. 6. 2020 od 10 hodin. Rodiče i širší příbuzenstvo jsou srdečně zváni.

Prosím, aby děti měly slavnostní oblečení.

 

 Pokyny k výletu ve dnech 19. 6. – 21. 6. 2020


Odjezd: 19. 6. 2020 (pátek) v 9.00 od školy, sraz v 8.50 před školou
Příjezd: 21. 6. 2020 (neděle) v cca 15.00 ke škole
Pobyt bude realizován v chatách Daniela, Arnika na Božím Daru. http://www.penziondaniela.eu/
Ubytování ve dvou-, tří-, čtyřlůžkových pokojích.
Strava zajištěna 5x denně (snídaně, svačina, oběd, večeře, večeře II) + pitný režim.
Pobyt začíná obědem, končí obědem.

V průběhu pobytu budou realizovány pohybové aktivity, především turistika, v plánu (pokud to počasí dovolí) je výlet na Klínovec s následným sjezdem na koloběžkách do Jáchymova.
Žáci by měli mít s sebou kapesné ve výši min. 300 Kč (zahrnuje půjčovné za koloběžku).

S sebou: vhodné oblečení na výlety (i pro případ zhoršeného počasí), pevnou obuv, přezůvky, RUČNÍK(Y)
Upozornění: Prosíme o zkontrolování zavazadel – žáci s sebou nesmí mít tabákové výrobky (včetně elektronických cigaret, vaporizérů), alkohol a jiné návykové látky.
V případě, že u žáka bude nalezena návyková látka, bude ihned kontaktován zákonný zástupce, aby zajistil odvoz žáka domů.

Hygienická opatření v objektu:
Každý pokoj (a celý objekt) bude před naším příjezdem nadstandardně vydesinfikován generátorem ozonu. Ozon je nejúčinnější známý dezinfekční prostředek. Je zhruba 6000x účinnější než chlor a spolehlivě zabíjí už v relativně nízkých koncentracích veškeré známé mikroorganismy - viry, bakterie, spory hub či plísní. Ve vyšších koncentracích ničí dýchací soustavu všech živočichů a zabíjí roztoče, všenky, blechy či vši. Ozon v dezinfekční koncentraci spolehlivě zničí i virus SARS-CoV-2 v celém pokoji, který by obývala případně nakažená osoba. Virus bude zničen hluboko v textiliích, kobercích a dalších porézních materiálech. Dezinfekce ozonem nezanechává žádná chemická dráždivá rezidua.

Kontakt na vyučující:
Mgr. Petra Šišková – 602 719 662
Mgr. Eliška Navrátilová – 603 837 176

 

ABSOLVENTSKÉ PRÁCE!

Žáci našich devátých tříd již více než deset let zpracovávají absolventské práce po přijímacích zkouškách na střední školy. Letošní žáci 9. tříd absolventské práce zpracovávat nemusí. Důvodem jsou posunuté termíny přijímacích zkoušek na střední školy, uzavření škol a nemožnost práce obhájit. Pokud někdo na svém tématu chce pracovat, je to možné. Práci mu můžeme vytisknout a svázat.

 

CHEMIE - 15.6. – POUZE SOUHRN KE STAŽENÍ

SOUHRN učiva přírodní látky ke stažení, vše v jednom souboru: www.uschovna.cz/zasilka/ZDFP5TTH8H996XE9-NNS

Milí žáci 9.ročníku, posílám Vám souhrn a kdo nestihl poslední učivo, které považuji za důležité a dotkli jsme se ho jen okrajově. Jakmile zrelaxujete po přijímačkách, vzpomeňte si, že u některých reakcí se mění oxidační čísla a tím tedy i stav daného atomu. Co je to oxidace a co redukce a kde na ni v praxi narazíme osvětlí krátké studijní materiály.

Redoxní děje: www.uschovna.cz/zasilka/YZ5K485JWJXPL3Y5-K2B

Elektrolýza: www.uschovna.cz/zasilka/YZG5WNGFH34A2GAV-NTG

Video – elektrolýza: https://audiovideo.rvp.cz/video/2099/ELEKTROLYZA.html

Přehled a otázky k učivu: PLASTY – jsou všude, víme jak se vyrábí a kam s nimi? Víte, které do žlutých kontejnerů nesmí a jak se dají identifikovat? Pokud jimi nechceme být zasypáni, je třeba něco o nich znát.

Odkaz na ppt i pdf verzi prezentace zde, odkaz na video Beilsteinova testu uvnitř prezentace:

www.uschovna.cz/zasilka/YOALEWKLSDVLH3A3-7MT

Do konce června je možno psát dotazy, vyžádat si kopie na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

FYZIKA 15.6. – Co nového ve vesmíru?

Letošní rok se nezapíše pouze jako coronavirová krize, ale také jako první let rakety s posádkou, kde došlo k návratu celého stupně rakety zpět na Zemi. Raketa SPACE-X Dragon z firmy Elona Muska úspěšně odstartovala, její jeden stupeň se vrátil neporušený na Zemi a modul s posádkou se úspěšně spojil s mezinárodní stanicí ISS.

Více se dozvíte na STRÁNKÁCH: https://www.spacelaunchschedule.com/crew-dragon/

Kdo se zajímá o vesmírné lety a výzkum, na stránkách České kosmické kanceláře zjistíte, že Češi významně podílejí na vesmírném výzkumu: https://www.czechspace.cz/

Shrnutí lekcí elektromagnetického záření (světlo, optika, záření, jaderné reakce) kdo nestihl, stáhněte si zde vše v jednom souboru: www.uschovna.cz/zasilka/ZD26ZP4HDKEGPYME-NPA

PLYNNÉ PLANETY a malá tělesa

www.uschovna.cz/zasilka/ZBSEEE3DVA44LIYT-N44

VOZ 15.6.

http://www.uschovna.cz/zasilka/ZG748HBPTAUU56MS-WYG