Vážení rodiče, milí žáci,

vítám Vás ve 4.  třídě s rozšířenou výukou jazyků a přeji Vám v tomto školním roce 2019/2020 mnoho úspěchů a příjemných zážitků. Zde opět najdete důležité informace pro tento školní rok.

                                                           Hodně štěstí Vám přeje Vaše třídní učitelka N. Beňadiková


Odkazy k procvičování učiva - kdykoliv:skolak2

www.onlinecviceni.cz

www.skolakov.eu

http://www.rysava.websnadno.cz/

http://www.matyskova-matematika.cz/vyukova-videa/

http://www.ucebnice-online.cz

http://www.fraus.cz/ucenidoma

 www.didakta.cz - viz níže

 Veselá věda - viz níže


Moji milí žáci,

přeji Vám všem krásné sluníčkové prázdniny plné zajímavých dobrodružství a prázdninových překvapení. Nashledanou v září 2020 a snad již v normálním režimu, N. Beňadiková

rousky


Informace pro žáky: herbáře a čtenářské deníky se budou odevzdávat až v září 2020. Nezapomeňte si doplnit záznamy. Také si můžete do čtenářského deníku vlepit své projekty Velikonoce, Čarodějnice a své dopisy, které jste mi psali v době karantény.


Pomůcky pro 5. třídu

Sešity:5 ks sešit 523, 5 ks sešit 524, 4 ks sešit 440, linkované podložky do sešitu A4 – řádně podepsané, 20 ks eurofólií, 3 ks fólie A5 do učebnice – řádně podepsané, notýsek na úkoly, blok pro osobní potřebu, 2 pravítka (1x trojúhelník s ryskou, 1 rovné), kružítko, vhodné obaly na sešity i učebnice.

Penál: 2 pera např. Tornáda, (ne gumovací pero), zmizík, propisku, tužky č. 1, 2, 3 (ořezané) popř. mikrotužku místo tužky č. 3, ořezávátko, gumu, krátké pravítko, střihající nůžky, sada pastelek a základní sadu fixů, suché lepidlo

Věci na Vv, Pč: Igelitová podložka, vodové barvy, umělohmotný kelímek na vodu, štětce (ploché i kulaté), hadřík, tuš + kelímek, redispero, voskovky, lepidla (Herkules a Klovatinu), temperové barvy (základní sada), pracovní oděv - vše v kufříku.

Věci na Tv: Kraťasy, tričko, sportovní obuv na ven i do tělocvičny (bílá podrážka).

Do školy: Přezůvky se světlou podrážkou, podepsaný ručník.

Vše řádně podepsané.

Do 5. třídy si také schovejte čtenářský deník se zápisy ze 4. třídy a vlepte si také do něj pracovní listy z Velikonoc a Čarodějnice.

Prosím žáky, aby si schovali do 5. třídy také pracovní sešity z českého jazyka PS se šípky i PS fialový, v září si neprobrané učivo doplníme. Děkuji za pochopení.


Milí žáci,

dnes vám posílám poslední učivo k procvičování. Příští týden se můžete věnovat doplňování zápisů do čtenářského deníku, pozorování přírody v různých ekosystémech, vylepšování herbáře, četbě oblíbené literatury, sportovním aktivitám, apod. V pátek 26. 6. se na vás všechny těším, sejdeme se při rozdávání vysvědčení.

Pátek 19. 6.

Český jazyk - procvičování         

PS se šípky 34/ 14, 15 sova 1

Matematika - procvičování

PS 1. díl str. 23/ 45 b, 22/ 44

 

Čtvrtek 18. 6.

Český jazyk - procvičování         

Fialový PS str. 15/1. a 2. sloupek

PS se šípky 47/ 40

Přírodověda

Video Voda v krajině zde

Video Začátek léta zde

Video Chráněné rostliny a živočichové na jaře zde

Video Živočichové české přírody zde

 

Středa 17. 6.

Český jazyk - procvičování         

Fialový PS str. 9/1. a 2. sloupek

PS se šípky 35/19

Matematika - procvičování

PS 1. díl str. 18/ 35 dokončit, 36 celé

 

Úterý 16. 6.

Český jazyk - procvičování

Fialový PS str. 8/ 2. a 3. sloupek

PS se šípky str. 42/ 21, 22

Matematika - procvičování

PS 1. díl str. 14/ 28 b, str. 17/ 33 celé

Vlastivěda

PS str. 20 celá

 

Milí žáci,

máme jen dva týdny před vysvědčením a čeká spouta organizačních záležitostí, a tak si budeme procvičovat učivo z celé čtvrté třídy jen v pracovních sešitech. Budu vybírat učebnice, vydávat věci ze skříněk a ze třídy, a tak doufám, že se s Vámi, kteří nechodíte do školy, v úterý uvidím. Poslední týden procvičování je tedy před námi. Vím, že toto pololetí bylo kvůli karanténě netradiční a jsem na vás pyšná, že jste to všichni tak pěkně zvládli. Také ještě jednou děkuji vašim rodičům za podporu a pomoc, kterou vám poskytli. A pustíme se do toho :-).

Pondělí 15. 6.

Český jazyk - procvičování         

Fialový PS str. 3/1. a 2. sloupek

PS se šípky str.47/ 40

Matematika - procvičování

PS 1. díl str.9/17 a, b

Angličtina na tento týden od 15. 6.

Milí žáci, protože se blíží léto a prázdniny, žádné pracovní listy už neposílám, posílám link na  písničku "I love summer", děti si ji mohou pustit několikrát - připomenou si slovíčka, co znají a naučí se nějaká nová.

Písnička "I love summer" - poslechni si písničku (klidně několikrát) a zkus si zapamatovat alespoň 6 aktivit, které můžeme v létě dělat např. play on the beach apod.)
https://www.youtube.com/watch?v=DfHWc6-xuE4
 
A fun, energetic song about summer for children and schools around the world. Enjoy! --------- Get ELF's Children's CD at: http://www.cdbaby.com/cd/elflearning ---------- Learn more about ELF Learning: http://www.elflearning.jp http://www.facebook.com/elflearning ---------- ELF wrote this song for it's sister school's Summer School Program ...
www.youtube.com
 
Zde pro odvážnější  - Karaoke verze